Предузеће Чистоћа набавило ново вишенамјенско возило

Предузеће Чистоћа из својих средстава набавило је савремено вишенамјенско возило, које ће им омогућити одвоз отпада и из обичних и полуподземних контејнера, али и снимање терена јер je опремљено камером.

Директор предузећа Александар Шкобаљ казао је да су у претходном периоду посједовали овакво возило, али само за полуподземне контејнере.

-Пракса је показала да нам је потребно возилo и за полуподземне и контеjнере. Возило посједује и грану за прикупљање зеленог и кабастог отпада.  Посједује и камере које су повезане са диспечерским центром, а биљежиће све неправилности уколико не могу да приђу контејнерском мјесту.

Александар Шкобаљ, директор „Чистоће“

Шкобаљ је додао да су  са пет возила обновили возни парк, те да ће ново одвозити отпад из уже градске зоне.

– Као што смо и обећали прије шест мјесеци из наших камиона више неће цурити уље. Обновили смо потпуно возни парк. Ове године набавили смо нових пет камиона, а једно смо добили од пријатељског града Левангера.

Набавком возила обезбијеђено је функционисање предузећа у пуном капацитету, казао је предсједник Општине Стеван Катић.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Задовољство је доћи у Сервисну зону. Оволики број камиона, по мојим информацијама нема ниједно комунално предузеће у Црној Гори. Предузеће је опремљено најсавременијом опремом, казао је Катић.

Предсједник Општине је додао и да радници предузећа Чистоћа на високм нивоу обављају дјелатност и да су задовољни и грађани и туристи.

– Сви оперативци су на терену. Годинама уназад туристи оцјењују чистоћу града високим оцјенама. Апелујем на грађане и привредне субјекте да воде рачуна о чистоћи града, јер некада и уз огроман  труд радници овог предузећа не могу све да очисте па из града оде ружна слика, рекао је Катић.

Вриједност набављеног возила је 180 000 еура.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here