Жичара Котор-Ловћен званично отворена за комерцијалне вожње

Већ првог дана, велики број грађана Црне Горе, али и туриста дошао је на своју прву вожњу Жичаром „Котор-Ловћен“, а могућност да међу првима уживају у погледу на Боку имали су и црногорски новинари.

Жичара је званично отворена данас у 10 сати за комерцијалне вожње.

Траса Жичаре полази од Дуба, који се налази на територији општине Котор и води до локалитета Кук на планини Ловћен, на 1.348 метара надморске висине. Жичара има 48 гондола, која по сату, може да превезе до 1.200 путника, а вријеме путовања у оба смјера траје 22 минута.

Извршни директор компаније Жичаре „Котор – Ловћен“ Марцо Цус казао је да је данашњи дан веома важан за црногорску туристичку привреду.

-Поглед на Боку и боравак на Ловћену, могућност да се за 11 минута попнете до ове фантастичне позиције, лакши приступ Националном парку Ловћен за туристе, дефинитивно сврставају понуду жичаре у ред незаобилазних атракција за све који посјете Црну Гору. Жичара „Котор – Ловћен“ ће бити дио одрживе, еколошки оријентисане приче, која у развоју садржаја још на овом почетном нивоу прати свјетске туристичке трендове у дијелу активног одмора и његовања аутентичних вриједности на свим нивоима, казао је Цус и подсјетио да партнер на пројекту  ЛЕИТНЕР – компанија свјетског реномеа.

За вожњу жичаром у једном смјеру за одрасле је потребно издвојити 13 еура, док је цијена повратне улазнице 23 еура. Цијене дјечијих карата су значајно ниже, па вожња жичаром у једном смјеру кошта 7 еура, односно 12 еура за оба смјера. За дјецу млађу од двије године предвиђена је гратис вожња. Повољности су дефинисане и за ОСИ, па ће цијена карте у једном смјеру износити 7 еура, односно 12 еура за оба правца.

Власници Мастеркард платних картица у периоду од отварања Жичаре до 15. септембра могу остварити умањење цијене у износу од 5 еура за сваку купљену карту. Попусти важе за плаћања Мастеркард платним картицама које су издале све банке у Црној Гори, Србији и Босни и Херцеговини, без обзира на тип картице. Број вожњи плаћених истом Мастеркард дебитном картицом није ограничен, односно корисник картице има право на умањење цијене карте, чак и уколико се вози жичаром више пута у периоду трајања кампање.

Такође, захваљујући стратешком партнерству са Црногорском комерцијалном банком, која је пружила финансијску подршку изградњи жичаре „Котор – Ловћен“, њиховим клијентима биће омогућене повољности приликом куповине карата.

Подсјећамо, пројекат Жичаре „Котор – Ловћен“  реализује конзорцијум Нови Волвокс – ЛЕИТНЕР на основу концесионог уговора који је потписан у децембру 2021. године, недуго затим, 12. јула 2022. године положен је и камен темељац.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here