Представници Општине Улцињ обрадовали поклонима најмађе чланове Градске музике

Након што су недавно увеличали почетак манифестације „Sweet decembar“ у Улцињу, делегација тог града посјетила је синоћ херцегновску Градску музику и новогодишњим пакетићима обрадовала најмлађе чланове.

Овај лијепи гест је знак захвалности за учешће Градске музике и малих мажоретки на отварању празничне манифестације у Улцињу, казала је савјетница предсједника Општине Улцињ Аријана Курмемовић, а у духу предстојећих празника, дјеци су донијели новогодишње пакетиће, изразивши жељу за поновним дружењем.

-Ваш наступ у Улцињу је заиста био импозантан, а када смо одгледали снимке и фотографије и чули утиске како сарадника тако и грађана, дошли смо на идеју и сложили се да ова мала дјеца заиста заслужују да их посјетимо, да их видимо још једном и да им се захвалимо. С обзиром да смо на прагу Нове године, они су заслужили и поклон да им се захвалимо што је град био прелијеп те ноћи и што је изванредно почела ова манифестација, која ће трајати до 7. јануара, казала је Курмемовић, уз честитке за Нову годину и жељу за новним дружењимас. скорим

Дванаест малих новских мажоретки предводило је свечану новогодишњу поворку Дјечије новогодишње чаролије у Улцињу, а сви су одушевљени гостопримством и празничним амбијентом, казала је за РТХН предсједница Градске музике Херцег Нови Валентина Кулиновић.

-Предводили смо хиљаде малишана из свих улцињских основних школа и заиста је тај дефиле који је ишао дугачком трасом кроз њихов град, са завршницом на Малој плажи, био величанствен, са имопозантним бројем људи иза нас. Заиста су дивно украсили град и било је толико пријатно и лепо ићи, свирати и плесати кроз тако дивно украшене улице Улциња, и сами тај моменат на Малој плажи где је била главна бина и шест или седам јелки које су у једном тренутко истовремено засијале, па је услиједио ватромет и нашим наступом је уствари отпочела манифестација.

Посјета делегације из Улциња у којој су, поред савјетнице предсједника општине, биле и позоришни редитељ Едина Мустафић Авдиу и сценограф Јадмира Алхоџић, веома је обрадовала чланове Градске музике, као и наставак сарадње након вишедеценијске паузе.

-Ја сам била пријатно изненађена тим гестом, да су представници Општине Улцињ имали жељу да наше малишане почасте новогодишњим поклонима у нашем граду, у нашем простору, и такође да потврде да желе да са нама наставе сарадњу у будућности. Интересантно је да смо ми, у  нашој дугој историји, у Улцињу били свега три пута до сада. Први пут смо били пре 25 година, можда и више, када је Градска музика први пут ишла возом на караван “Празника мимозе”, имао је дефиле у Улцињу и дефиле у Бару. Након огромне паузе, 1. априла ове године смо предводили свечану поворку на прослави Дана града, а 21. децембра нашим наступом је почела Дјечја новогодишња чаролија, тако да смо донекле надокнадили ту вишедеценијску паузу, поручила је Кулиновић.

До краја године чланове Градске музике очекују још два значајна традиционална наступа. На сутрашњем Новогодишњем концерту публику очекује неколико изненађења.

-У среду 27. децембра у нашем павиљону имаћемо Новогодишњи концерт који радимо у сарадњи са ученицима из Школе за основно музичко образовање Херцег Нови. Свираће 25 ђака из Музичке школе Херцег Нови, наступиће и сви чланови Градске музике, а оно што ће се десити први пут је први јавни наступ наше нове чланице Викторије Шишкине која у Музичкој школи свира виолину, а у нашем ансамблу свира флауту. Она ће те вечери имати свој први јавни наступ на флаути, а исто тако ће те вечери бити изведена и композиција “Сјећање” Босиљке Кулишић. Након тога предстојии нам манифестација “Дјечја Нова година” у нашем граду 30. децембра, коју у 10.00 сати отвара ансамбл малих мажоретки. Истог дана оркестар и ансамбал малих мажоретки, као и прошле године, извешће традиционални новогодишњи поклон дефиле нашем граду, који ће кренути у 17.00 сати са Трга  Николе Ђурковића, ићи ћемо до парка Бока и назад и тиме свечано завршити ову за нас веома успешну годину, најавила је Кулиновић.

Новогодишњи концерт Градске музике и Музичке школе Херцег Нови почиње сутра у 19.00 сати, а улаз је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here