Представници АНИН Балкан из Норвешке посјетили предузеће „Чистоћа“

Представници удружења АНИН Балкан из Норвешке који су јуче су посјетили херцегновску „Чистоћу“, похвалили су рад предузећа, чистоћу града и посебно функционисање логистичког центра. У делегацији Норвешке, коју је предводио Пер Јарле Ериксен, почасни грађанин и радо виђен гост нашег града,  било је десет чланова.

Како саопштавају из „Чистоће“, током обиласка рециклажног дворишта и логистичког центра гости из Норвешке изразили су задовољство видјевши напредак у покушају да се постигне селективно одвајање отпада кроз постављање контејнера за пет и алуминијум амбалажу, као и за картон и папир.

-Директор предузећа чистоћа из Левангера,  Геир Торе Леира  посебно је похвалио рад и уређење у логистичком центру, прије свега чистоћу, а затим и могућност да пружамо вулканизерске услуге и трећим лицима, као и браварску и механичарску радионицу. Такође, сматра да имамо изузетно квалитетан возни парк и механизацију за потребе обављања наше дјелатности. Оно што је важно, нагласио је да је град чист и да је само „чист град добар град“, саопштили су из „Чистоће“.

Подсјећају да је АНИН Балкан  мрежа основана с циљем учвршћивања сарадње градова из Норвешке и са простора бивше Југославије у области управљања отпадом. У ову мрежу, осим Херцег Новог, укључени су и Мостар, Коњиц, Јабланица и Невесиње. Подршка коју Норвешка пружа кроз ову мрежу су донације опреме и камиона за потребе комуналних предузећа из ових градова, а који притом међусобно сарађују.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here