Представљање резултата у првих 100 дана рада Владе

Влада Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе мр Милојко Спајић  данас ће одржати конференцију за медије, на којој ће представити резултате рада 44. Владе у првих 100 дана.

Конференцији, која је заказана за 11 часова, у Музичком центру Црне Горе,  присуствоваће и остали чланови Владе који ће одговарати на питања представника медија, саопштено је из Владе Црне Горе.

Премда је тек 100 дана рада Владе све чешће се говори о њеној реконструкцији и уласку коалиције За будућност Црне Горе у извршну власт. То је, гостујући у Новском јутру, коментарисао руководилац Управе локалних јавних прихода Општине Херцег Нови Милован Баждар:

Милован Баждар

– Знамо како је трајао тај процес око конституисања Владе. Ријеч је о доста сличним идеолошким партијама али постоје разлике у погледу амбиција како партија, тако и појединих лидера и жеља да се приграби већи дио колача кроз веће учешће у власти. Не ради се ту о колачу већ о изузетно одговорним пословима и то тако треба посматрати, бирати стручне и квалитетне кадрове. Када би био већи степен осјећаја одговорности за послове, које би требало предузети, не би се баш тако отимало. Међутим, једна хетерогеност која постоји међу субјектима на политичкој сцени, мање у идеолошком смислу, а више из неких субјективних разлога које су јавности више или мање познати, дешава се теже усклађивање власти, тако да није неочекивано ово што се наставља, оцијенио је, између осталог, Баждар.

Коментаришући дуговања Црне Горе за изградњу ауто пута, он је истакао да је ријеч о озбиљном јавном дугу и да Влада мора да води рачуна о условима кредитирања.

– О значају тог капиталног пројекта не треба говорити. Црна Гора мора коначно кренути у изградњу саобраћајница које су једна од најснажнијих баријера ка развоју економије уопште, туризма посебно. Међутим цијена коштања ауто пута на просторима ЦГ је веома скупа а веома су важни услови кредитирања. Да ли смо изабрали оптималну опцију или не, јавност може да нагађа из података које имамо. Међутим, чињеница је да се сада ти услови задуживања погоршавају, поготово за Црну Гору која има кредитни рејтинг на нивоу  Б и свакако ће то резултирати већим каматама код иностраног задуживања. О томе би требало водити рачуна.  Ми смо и онако на граници дозвољених критеријума када је у питању и буџетски дефицит и јавни дуг у односу на БДП, рекао је Баждар.

По његовој оцјени јавне набавке су рак рана нашег система, јавни сектор је јако скуп, а потрошња на високом нивоу.

1 COMMENT

  1. Vlada Milojka Spajića u prvih 100 dana nije nista uradila osim što je Institut S.Milosević opet zavila u crno.Ako ko može da dokaže suprotno pojest ću telefon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here