Предшколци заплесали са васпитачима и родитељима на Тргу

Предшколске групе из све четири васпитне јединице вртића Наша радост наступиле су јуче на Тргу Николе Ђурковића, у оквиру пројекта  „Растимо уз плес“. Ријеч је о пројекту регионалног карактера и сви већи градови обиљежавају ову манифестацију тако што сви у исто вријеме плешу са једнаким бројем кореографија.

ЈПУ „Наша радост“ трећу годину реализује пројекат „Растимо уз плес“, у оквиру којег су дјеца свих предшколских група на Тргу Николе Ђурковића наступила са васпитачима и родитељима, казала је директорица ЈПУ „Наша радост“ Тамара Живановић

-Пројекат релизујемо веома успјешно. Дјеца су у септембру добила кореографије. Заједно са својим васпитачима су напорно радили и то смо представили на Тргу. Свакако најљепши дио је и што су у пројекат укључени и родитељи, казала је Живановић.

Свака васпитна јединица била је у својим бојама па су се на платоу трга могле видјети групе у црвеним, жутим, бијелим, плавим и зеленим мајицама. Плес су отвориле васпитачице, а након њих дјеца су одиграла шест кореографија. На крају су малишани заплесали са родитељима уз нумеру „Виолиниста“.

-Једна група из вртића, 23 дјеце и 12 родитеља, са Савине гостовала је у Подгорици у оквиру пројекта Растимо уз плес и играла на главном тргу са осталим малишанима из цијеле Црне Горе.

Ове године је 320 предшколаца заплесало на главном градском тргу и тиме симболично завршило вртић и кренуло путем формалног образовања, односно уписа у 1. разред основне школе.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here