Миљанић: Око 120 радника се ограђује од дјеловања НВО „Бивши радници вектра Боке“

Око 120 бивших и садашњих радника Вектра Боке ограђује се од рада и активности НВО „Бивши радници Вектра Боке“ и од изјава предсједника те НВО, поручио је у саопштењу један од радника и некадашњи синдикални вођа у том предузећу, Војин Миљанић.  Радници сматрају да би своја потраживања успјели да наплате од продаје имовине Вектра Боке, те се противе увођењу стечаја у Вектра Боку.

-Желимо да обавијестимо грађане Херцег Новога и јавност Црне Горе, да се нас 120-ак потписника сагласности, који желимо да наша сва потраживања према Вектра Боки наплатимо продајом имовине. Садашњим радницима Вектра Боке у овоме моменту се дугује 30 личних доходака, један дио четврте рате по плану реорганизације и око 10 година раднога стаж док се бившим радницима  дугује дио четврте рате и око 30 мјесеци доприноса. Продајом имовине бисмо се најприје наплатили у потпуности и дио радника би стекао право на редовну или превремену пензију, дио садашњих радника би наплатио и по 15 000 до 20 000 еура (односно 30 личних доходака). То су огромна средства за нас и рјешавају нашу егзистенцију, казао је Миљанић.

Због свега тога се ограђују од рада Нво „Бивши радници Вектра Боке“  коју, како каже Миљанић, подржава 10-15 бивших радника.

-Ограђујемо се од свих  изјава које је предсједник те НВО дао писаним медијима у недавним изјавама. У сазнању смо да иду у Подгорицу са својим потпуно нелегитимним захтјевима и потпуно неистинитој причи. Позивамо и СДТ да их позове и да испита њихове наводе о могућој продаји акција Вектра Боке, и да испита ко их финансира, савјетује и гура их против интереса свих радника Вектра Боке и грађана Херцег Новог и Црне Горе, саопштио је Миљанић.

НВО „Бивши радници Вектра Боке“ најавили су за сутра са почетком у 13.30 протест испред зграде Владе.

Подсјећамо, привредно друштво Елена група, у власништву Данила Матијашевића, купило је за нешто више од 350 хиљада еура 33,3 одсто акцијског капитала Вектра Боке. Због битне промјене власничке структуре за 17. јун заказана је ванредна Скупштина акционара на којој би између осталог требало да буде разријешен актуелни одбор директора и именован нови. На дневном реду је и разматрање предлога за промјену назива компаније.

Очекује се и да буде заказано ново рочиште у Привредном суду на коме би требало да буде донијета одлука да ли ће или не Вектра Бока отићи у стечај. На последњем одржаном 29. априла, Суд није донио одлуку  јер је пуномоћник Елена групе поднио захтјев за изузеће судије.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here