ПРЕДСЕЗОНА УПИТНА, ИМА ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА ГЛАВНУ ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ

Жељно очекивана предсезона, према садашњој ситуацији и интересовању туриста, вјероватно ће изостати. Храбри податак да има интересовања за долазак гостију у периоду главне туристичке сезоне, ако се епидемиолошка ситуација поправи.

Туристички посленици у нашем граду су спремни, а када је ријеч о хотелском смјештају, у појединим објектима овог типа спремни су и уговори  са туристичким агенцијама и туроператорима преко којих им стиже око 95% гостију.

Интересовање је одлично али то ништа у овом тренутку не значи, казао је Јован Мићуновић, директор маркетинга „Lighthouse“.

-Било је и прошле године у овом моменту одлично интересовање па сезоне није било. Непозната нам је какава ће бити попуњеност реновираног дијела хотела који су углавном користили гости са западноевропског тржиста и већи број руских гостију, али руски туроператор са којим сарађујемо још увијек нема интересовања за Црну Гору, казао је Мићуновић.

За предстојећу туристичку сезону спремни су и у Медитеранском здравственом центру који је недавно отворио врата за прве пацијенте из Црне Горе, казао је Никола Мрачевић, директор маркетинга.

-Интересовање постоји за понуду за госте са простора бивше Југославије, има већ и нешто потврђених резервација. Прољећем почиње сезона у Институту и обично траје дуже него класична у граду, тако да од априла очекујемо знатно већи број гостију, казао је Мрачевић.

Неизвјесност туристичке посјете може повећати и увођење такозваних ковид пасоша или обавезна вакцинација, што се не би позитивно одразило на посјету у Херцег Новом, сматра Мићуновић.

-Ако будемо пратили тај став ЕУ, а вјероватно ћемо морати, не знам каква ће бити одлука наше државе, не видим у томе ништа позитивно по нас и дефинитивно ће се на неки начин то одразити на укупну посјету. На наш хотел ће то имати утицаја нешто мање јер већина гостију долази из Србије и Босне и Херцеговине. Генерално таква одлука није позитивна по све нас јер или ће се подићи цијене смјештаја тим људима или ће морати да покажу да имају један од тестова као доказ да имају анти тијела ако нису били у могућности да се вакцинишу, казао је Мићуновић.

Туристички посленици су спремни да своју понуду и услове прилагоде евентуалним новим околностима, уколико то пандемија буде захтјевала, а све  у циљу да сачувају овогодишњу туристичку сезону.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here