ПОЗИВ ЗА НВО ЗА РАДИОНИЦУ ПОСВЕЋЕНУ „RELOAD2“

Локалне самоуправе Будва, Котор, Тиват и Херцег Нови и пројекат ReLOaD2 позивају невладине организације са територије ових општина на радионицу под називом „Утврђивање предлога приоритета ReLOaD2 конкурса“, која ће бити одржана у четвртак, 03. фебруара, са почетком у 9.00 сати. Радионица ће бити одржана путем Zoom платформе, а учесницима ће накнадно бити достављен приступни линк.

Радионица се организује у циљу планирања приоритета Конкурса Регионалног прогама локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) који ће бити објављен у оквиру кластера „Coastal Mates“ за невладине организације са територија општина Будва, Котор, Тиват и Херцег Нови.

Првог дана радионице, представници локалних самоуправа и заинтересованих невладиних организација ће, уз подршку представника УНДП, идентификовати стратешке приоритете развоја ове три локалне самоуправе и током заједничког рада и анализе дефинисати три до пет приоритетних области и подобласти које је могуће подржати у оквиру РеЛОаД2 програма, а које ће постати дио предлога приоритета Конкурса. Овако дефинисани предлог ће бити достављен на додатне консултације свим невладиним организацијама и осталим заинтересованим странама са територија општина, прије финализације и објаве Конкурса.

За учешће на радионици се могу пријавити све невладине организације са територија општина Будва, Котор, Тиват и Херцег Нови, достављањем мејла са исказаним интересовањем за учешће и контакт детаљима кандидованог представника/це – име, презиме, емаил адреса и контакт телефон.

У случају да пристигне велики број пријава за учешће, представници општина и УНДП ће, сходно оптималном броју учесника, изабрати пријављене учеснике на основу критеријума активности и видљивости НВО у заједници и постигнућима у области у којој НВО дјелује, као и претходног искуства и укључивања НВО у процесе одлучивања и креирања политика. Одабране представнике ће о учешћу обавјестити УНДП са којима ће бити настављена сва даља комуникација.

Заинтересованост за учешће на радионици потребно је потврдити до петка, 28. јануара 2022, до 16:00 сати, на е-маил адресу tamara.cirgic@undp.org.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) званично је почео 1. јануара 2021. године, као наставак претходне фазе ReLOaD програма која је успјешно завршена у децембру 2020. године. Програм ће бити реализован у шест земаља и територија Западног Балкана током наредне четири године. ReLOaD2 финансира Европска унија из средстава Multi-Country Civil Society Facility, уз кофинансирање УНДП-а и локалних самоуправа које ће бити обухваћене програмом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here