Позив културним дјелатницима: Допринесите изради Националног програма развоја културе

У току је израда кровног стратешког документа у области културе – Националног програма развоја културе, са циљем унапријеђења стања у том сектору. Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови придружује се позиву који је упутило Министарство културе и медија Црне Горе и апелује на културне дјелатнике да се укључе у овај процес, како би допринијели креирању што квалитетнијег документа.

Националним програмом развоја културе ће бити утврђени циљеви и приоритети развоја у наредном петогодишњем периоду и одређене организационе, финансијске и административне мјере за њихово остваривање на територији Црне Горе. Развојем и реформама у овој области биће дефинисане нове активности које ће унаприједити сектор у цјелини, на националном и локалном нивоу, саопштено је из Министарство културе и медија Црне Горе.

Из херцегновског Секретаријата за културу и образовање најављују да ће се након усвајања Националног програма развоја културе стратегије приступити изради Стратегије развоја културе за општину Херцег Нови.

Имајући у виду значај Националног програма развоја културе, а у духу слогана “Свима доступан и отворен сектор културе” органи, организације, удружења и појединци позвани су да до 15. јуна доставе своје предлоге, сугестије и коментаре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here