Нови протест, стари захтјеви бивших радника Вектре

Фото: архива РТХН

Бивши радници Вектра Боке, који су се поново окупили испред хотела Плажа, захтјевају од Привредног суда да што хитније одреди стечајног управника и стечајног судију, али и испитају све незаконитости које су пратиле план реорганизације Вектра Боке.  Још једном су скренули пажњу на бројне неправилности у раду компаније због којих су оштетили раднике и имовину компаније.

Упутили су апел предсједници Привредног суда да брзо реагује како би сачували макар дио онога што је од имовине некадашње ХТП Бока остало, истакао је Ђорђе Рајак, предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке.

– Молимо вас да се што прије одреди стечајни управник и судија, да се једном овоме стане на крај и сачува и сачува имовина која се немилосрдно пљачка, преноси захтјеве Рајак.

Запитао је менаџмент компаније, гдје је новац од пословања Вектра Боке претходне године када су у сезони били попуњени капацитети и зашто нису исплаћени радници.

– Ви сте лично, као радник Вектре Монтенегро требали да обављате надзор плана реорганизације. Нити сте обавили надзор нити је извршен план реорганизације тако да за доприносе радницима дугујете преко 1,7 милиона еура, по статистици Пореске управе, казао је Рајак.

Како је казао, бивши предсједник Привредног суда Блажо Јованић, који је ухапшен, мораће да одговори на питања како се имовина ХТП Боке могла отуђити.

– За то ће гдин Јованић морати да одговара, а ви сте секретаре били његов помоћник. Треба да објасните гдје су и како нестали објекти – Левангер као дио комплекса хотела Тамарис, обала овог и хотела Игало, објекат на Милашиновића плажи, Жањиц… и још је прича да сте правили уговоре од седам милиона. Новац од Жањица вратите да бисмо могли платити порезе и доприносе и отпремнине, казао је Рајак.

Бивши радници су најавили да ће у наредном периоду радикалније приступити испуњењу својих захтјева и тражити од надлежних да се активирају и почну поштовати закон.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here