Организована радионица „Филозофија самосталног живота ОСИ“

Организација слијепих за Бар и Улцињ, у оквиру пројекта „За достојанствен и равноправан живот ОСИ“, реализовала је у Херцег Новом трећу радионицу на тему “Филозофија самосталног живота особа с инвалидитетом”.

Учесници радионице били су у прилици да се обуче како да самостално обављају свакодневне животне активности, информише предсједник Организације слијепих за Бар и Улцињ Веселин Јокетић

-Ово је трећа од шест радионица. Претходне двије су одржане у Подгорици и Бијелом Пољу , слиједе Никшић, Пљевља и Бар и одазив како особа са инвалидитетом, тако и представника организација . Ми смо задовољни одазивом, али и интересовањем за ове теме.
За самосталност лица са инвалидитетом није довољно да особа живи сама, појаснио је Јокетић.

– Да би неко живио сам мора да има адекватне услове за самосталан живот. Када су у питању особе са инвалидитетом , нажалост у нашој земљи па и у региону често нам недостају помагала за самостално кретање, учење и живот.

Експерт из области филозофије самосталног живота особа с инвалидитетом Марија Божовић, која каже да је сврха оваквих радионица укључивање самих особа са инвалидитетом, као и њихових породица.

-Мислим да су овакве радионице врло корисне и желимо да их мало боље усмјеримо. Желимо и да се што више крећу и инвалидитет не посматрају као недостатак.

Реализацију пројекта „За достојанствен и равноправан живот ОСИ“, подржало је Министарство правде, људских и мањинских права.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here