Пожари на територији општине коначно угашени

Фото: Служба заштите и спашавања ОХН

На територији Општине Херцег Нови, након више од два мјесеца, сви пожари су угашени. У Служби заштите и спасавања у току је попис опреме и активности на њеном обнављању.

Припадници Службе заштите и спашавања коначно су мало одахнули. У суботу послије подне сву опрему вратилу су у ватрогасни дом и сада је пописују, казао је командир Службе Златко Ћировић.

– Служба је данас направила заједнички извјештај, потрошено је пуно опреме. Доста је цријева изгорело у пожару. Потребно је и сервисирати возла.  Локална самоуправа је увијек излазила у сусрет и не сумњам да ћемо ту подршку поново добити, казао је Ћировић. 

У сарадњи са Управом полиције, истиче Ћировић, имали су интензивну акцију да се пронађе починилац, јер су сумњали да постоји неко ко подмеће пожаре.

Фото: командир Златко Ћировић

-Сачинили смо записник и препознали као Служба из искуства, 22 локације гдје смо основано сумњали да је пожар подметнут. Испоставило се да је лице које је ухапшено признало да је подметнуло 10 тих пожара. За још 12 које сумњамо није доказано, али ми мислимо да то једно лице није било само. Истрага ће показати да ли смо у праву. Сада је све на Тужилаштву, каже Ћировић.

Ватра је за два мјесеца уништила  милионске квадрате шуме. 

-Имали смо пожаре од Суторине до Каменара , тако да имамо на територији појединих пожаришта на 100.000 метара квадратних површине које су гореле. Рачунамо да ће прећи милионски број па чак и више, казао је Ћировић.

Припадници Службе заштите и спашавања увјек ће бити на првој линији како би спасили животе и имовину. И поред премора и даље су максимално опрезни. Ћировић се захвалио припадницима Службе за све што су урадили и предсједнику Општине који ће их наградити.

1 COMMENT

  1. Mister Cirovic, podavismo se od dima u Njivicama na dan 15 avgust 2022 u 20:20 casova, tako da jos negdje tinja sigurno, ne bih da budem maliciozan ali poranili ste sa zakljuckom da je sve ugaseno.

    Za zalaganje sa onim sto ste imali, svaka cast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here