Повећан промет на граничним прелазима

На граничним прелазима у Херцег Новом током викенда забиљежен је повећан промет. У поређењу са прошлом годином број путника је већи за око три пута, али је промет остварен око 46% у односу на 2019. годину, која је била рекордна.

Током протеклог викенда промет путника на граничном прелазу Дебели бријег је већи два пута. Евидентирано је на улазу и излазу дневно од 5.000 до 6.000 путника, док је током марта и априла забиљежено између 2 000 и 3 000, казао је замјеник командира граничне полиције ХН Дејан Јанковић.

 • Дебели бријег најфреквентнији гранични прелаз прешло је око 24. 000 путника и 7.000 возила што је 300% више у односу на прошлу годину и 45% мање у односу на 2019. Годину, казао је Јанковић.

  И на Ситници биљеже повећан промет, казао је Јанковић.

  -На граничном прелазу Ситница током викенда забиљежен је промет као и рекордне 2019. Године, док је у односу на прошлу број путника већи 3 пута и возила 2 и по пута.

  Након двогодишње паузе заживио је излетнички туризам, па је све више аутобуса који прелазе гранични прелаз Дебели бријег.

  -Током претходног викенда као и последњих 15 дана повећан је број аутобуса који прелазе границу, како аутобуса који долазе на једнодневни излет, али и оне који користе услуге хотела на нашем приморју, казао је Јанковић.
  У сектору Граничне полиције очекују повећан промет и током Васкршњих празника, али и Првог маја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here