Потписан Kолективни уговор Регионалног водовода Црногорско приморје

Запослени у  ДОО Регионални водовод Црногорско приморје  обиљежили су закључење Kолективног уговора, у присуству представника ресорног Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, државне секретарке, Зорице Kрсмановић, представника Савеза синдиката Црне и других, саопштено је из овог предузећа.

Уговор су потписали Предсједник Одбора директора, Зоран Лакушић, извршни директор, Борислав Иванковић и предсједник Синдикалне организације Регионални водовод Црногорско приморје Игор Анастасов.

– Ради се о изузетно важном моменту за све запослене у овом Друштву будући да је ово први пут, од самог оснивања Регионалног водовода, да се закључује Kолективни уговор, којим се уређују њихова права и обезбјеђују многе повољности.  

Потписивањем Kолективног уговора направљен је и значајан корак који осигурава статус и повољније услове рада за запослене, а жеља овог Друштва је да буде примјер свим послодавцима у  Црној Гори тако и у региону, у погледу поштовања запослених, њихових права и потреба.

Овом приликом, присутнима се обратила државна секретарка у Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма, Зорица Kрсмановић.

Предсједник Одбора директора РВ, Зоран Лакушић је том приликом навео да је ово Друштво, уз поменути Kолективни уговор успјело да креира и нови Статут, нову систематизацију, као и да унапреди  и са законом усклади  Оснивачки акт, заједно са представницима ресорног Министарства и представницима локалних самоуправа измјени и допуни Закон о регионалном водоснабдијевању, редовно сервисира плате запослених и обавезе према добављачима. 

-Спроводећи мјере штедње и уз повремену асистенцију Министарства финансија редовно сервисирамо обавезе према међународним финансијским институцијама везано за развојне кредите  и у потпуности испуњавамо уговорне обавеза у дијелу водоснабдијевања Црногорског приморја, поручио је Лакушић.

Захвалност на позитивној сарадњи приликом креирања бољих услова за остваривање радних права исказао је и предсједник Синдикалне организације РВ, Игор Анастасов, истичући да припадају једној од најзначајнијих карика одрживог развоја, јер комунална дјелатност представља један од три елемента успјешности развоја једног друштва

Извршни директор, Борислав Иванковић је навео да уговор представља још једну потврду међусобног разумијевања и поштовања социјалних партнера у Регионалном водоводу.  

Ресорно министарство и Влада требало би да дају сагласност на Колективни уговор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here