Послодавци, подржите средњошколце

Фото: Павле Ђуровић, координатор Уније средњошколаца за Херцег нови

Унија средњошколаца организује Пети акциони дан који ће бити одржан 9. маја, а реализоваће га у 22 општине, међу којима је и Херцег Нови. Ученици на овај начин желе да кроз свој рад и ангажовање прикупе средства и помогну својим школама.

Ријеч је о акцији у оквиру које ученици једне школе одлазе код послодавца, одраде један дан, стичу искуство, зараде дневницу од 10 еура а та средства ће бити уложена у школске пројекте, објаснио је координатор за Херцег Нови Павле Ђуровић, ученик гимназије СМШ „Иван Горан Ковачић“.

– Прикупљена средства иду у јединствен фонд на нивоу државе, а свака школа ће имати право да конкурише за одређени пројекат. Вјерујем да ће наша школа добити одређена средства јер већ имамо припремљене пројекте који би могли проћи.

Павлу у овој акцији помаже ученички тим, а тренутно обилазе послодавце и траже заинтересоване да учествују у њиховој акцији. Рок за пријаву је до недеље, 17. априла.

– Већ се десетак послодаваца из нашег града одазвало. Позивам и остале да нам се придруже јер је то и њима и нама сатисфакција, а уз то подстичу омладински активизам. Могу ме позвати на број телефона 067 385 712 и постати дио пројекта, објаснио је Павле.

Придружите се акцији и помозите младима да реализују пројекте у школама!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here