Послије три године радници добили спор

Поморски саобраћај изгубио је још један спор који су покренули некадашњи радници 2019. године. Ово предузеће у року од осам дана мора да исплати сва дуговања из радног односа за 14 радника у износу од око 230 хиљада еура.

Према ријечима бившег радника Поморског саобраћаја Ивана Вучиновића Виши суд у Подгорици потврдио је пресуду Основног суда у Херцег Новом у корист бивших радника Поморског саобраћаја, којом је компанија обавезана да у року од осам дана по правоснажности пресуде, под пријетњом принудног извршења, радницима исплати заостала дуговања.

Рок жалбе је осам дана, информише Вучиновић који је и сам покренуо тужбу против Поморског саобраћаја због премјештаја на друго радно мјесто.

-Основни суд је пресудио да је анекс уговора био нелегалан. Сада чекамо да дође до пресуде због премјештаја на другo раднo мјестo. Борба дуже траје, али смо чврсти у нашој одлуци да се дође до истине, рекао је Вучиновић.

Директор Поморског саобрацаја Дејан Бан за Радио Тиват је казао да му  предметна пресуда није достављена, те није у могућности да је коментарише. Виши суд у Подгорици је пресуду о одбијању жалбе на одлуку Основног суда Херцег Нови донио 6., а у писарници је заведена 24. маја ове године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here