Концесија за пут Мељине – Петијевићи биће плаћена из буџетске резерве

Скупштина Црне Горе усвојила је измјене и допуне Закона о буџету за ову годину, чиме је спријечено кашњење исплате јунских плата, пензија и социјалних давања. Предложен је и ребаланс, због нове организације Владе, а издаци ће бити увећани за 60.000 еура.

Министар финансија Александар Дамјановић рекао je да ће бити исплаћен и дуг концесионару пута Мељине Петијевићи.

У текућој буџетској резерви тренутно има 5,7 милиона еура, рачуанући обавезе које су плаћене и оне које ће се морати платити, казао је Дамјановић, истакавши да ће од тог новца вјероватно измирити и четири милиона еура за пут Мељине – Петијевићи.

-Раскида се споразум гдје се пут користи од 2007. године неких 15 година. Остало је још пар година да истекне споразум и да пут припадне држави, односно Општини Херцег Нови. Е, сад – не можемо сачекати тих пар година, него превремено прекидамо и раскидамо споразум да би четири милиона и нешто исплатили концесионару.

Дамјановић објашњава да је тај дуг требало исплатити још у фебруару, али да је претходна Влада на то заборавила.

-Планирамо да та средства дефинишемо у буџету за 2022. годину и да платимо то у фебруару, па их не дефинишемо него их само заборавимо 2022. , па онда дан прије него што истекне мандат прошлој Влади доносимо закључак да се исплати из текуће резерве, и то ове текуће резерве која је планирана на 67, не малих, милиона за текућу годину и у којој тренутно имамо на располагању 5,7 милона еура.
Министар је казао да постоји могућност да се овим проблемом позабаве и надлежни органи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here