Скок цијена некретнина у Херцег Новом

Цијене некретнина у Херцег Новом порасле су до 20 одсто као и цијена ренте, а према мишљењу предсједника Групације за трговину некретнинама привредне коморе ЦГ Веселина Драгаша на скок цијена није много утицао рат у Украјини колико инфлација.

Инфлација као и савјети економских аналитичара да је најсигурније улагати у злато и некретнине, повећали су број оних који желе да купе некретнине у Херцег Новом, али и у другим приморским општинама. Велика потражња довела је до увећања цијена квадрата новоградње и до 20 одсто, казао је Драгаш у емисији „У четири ока“ РТХН .

-У Херцег Новом се новоградња креће од 1.700 еура, до чак 3.000 у неким дијеловима града. Такође, постоје и ексклузивне зоне и објекти, гдје се цијене крећу од 5.000 еура, па до 12.000 по метру квадратном, као нпр. у Портоновом.

Највише је купаца из региона, наводи Драгаш и додаје да више купују руски држављани, док се украјински одлучују за дугорочно рентирање.

-На првом мјесту су држављани Србије и наши људи који живе у иностранству. То није случај само у Херцег Новом, већ и у Будви, Тивту, Котору и цијелом црногорском приморју. Када је ријеч о странцима који купују некретнине у Црној Гори, Руси и даље купују. Интересантно је и позитивно да су Њемци све више заинтересовани за некретнине у нашој земљи, казао је Драгаш.

Велика потражња влада и за рентирањем што је довело и до повећања цијена до 30 одсто. Драгаш сматра да ће и дугорочни најам утицати и на понуду приватног смјештаја током туристичке сезоне.

Погледајте комплетан разговор предсједника Групације за трговину некретнинама привредне коморе ЦГ Веселина Драгаша са колегиницом Нином Алорић у емисији „У четири ока“ РТХН.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here