Послије 29 година обновљена брдска ауто трка Мимозе

На стази Камено-Борићи дужине 2 100 метара, у организацији АМСК “Херцег Нови” који је недавно обновио рад, овог викенда биће одржана Зимска брдска ауто трка Камено-Борићи 2024. „Куп Мимозе”.

Горан Милошев и његови сарадници обновили су ауто трку Куп Мимозе, такмичење  које је последњи пут одржано 14. марта 1995. године, са рекорном посјетом око десет хиљада гледалаца.

Прије скоро три деценије, на овај трци наступали су најбољи аутомобилисти тог времена, познати југословенски возачи: Веско Прлаиновић, Жељко Косаћ, Жељко Бато Банићевић, Раде Ђуровић, Милован и Милун Веснић, Чедомир Бркић, Жељко Шестовић, Дамир Османаћи и други.

Према најавама на трци ће учествовати око 35 возача из домаћих клубова, а очекују се и гости из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, што ће овој спортској манифестацији дати и међународни карактер.

Према програму трке сутра, 2. марта, послије  техничког пријема и верификације учесника, старт првог званичног тренинга је у 12.00, а другог у 13.00 сати. У недељу, 3. марта, старт прве вожње је у подне, а друге сат касније. Обје вожње се сабирају за пласаман.

Стаза ће за саобраћај бити затворена у 11.00 сати.

Проглашење побједника је планирано у 16.00 сати у кафеу “Каракас” на Каменом.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here