Последње играње мјузикла “Сан о Боки”?

На сцени Канли куле синоћ је пред препуним гледалиштем, по свој прилици, последњи пут одигран мјузикл “Сан о Боки”, велики пројекат који је тешко одржати без матичног позоришта, јер то је оно што Херцег Нови нема. Како сазнајемо од предсједнице НВО Бруна, Миреле Шћасни, реквизити који су остали од последњег играња, 2. августа, нестали су.

Шћасни је казала да је за овако велики пројекат потребна подршка више инстанце, попут Министарства културе.

Мирела Шћасни

– Не можемо сами. Велики је број учесника укључен и финансијски је то тешко. Технички проблеми прате свако наше играње. Данас смо у највећем проблему до сада, јер костими, сценографија, све што је остало од прошлог играња је уништено, нестало, покрадено, тако да смо заиста у проблему – наводи она.

Како наводи, највећи је проблем то што град нема позориште, чија би техничка служба помогла реализацију сваког играња, јер би имали мајсторе свјетла и звука и све што је потребно за једну представу.

– Глумци могу да буду савршени пјевачи и музичари, али ако ту не постоји техничка подршка све пада у воду и све онда буде на грqаници дилетантизма. Зато је то онда велики проблем. Овај град воли ову представу. Али, не само овај град. Ми смо имали одличан пријем и у Београду, и у Требињу, и у Тивту, свуда гдје смо отишли. И сви излазе са осмјехом, са сјетом – прича она.

Шћасни сматра да подршка Општине Херцег Нови није довољна, већ да институције културе препознају овај мјузикл као туристички производ и понуду, јер, како је казала, свако ко је изашао са представе рекао је да је научио нешто ново о Херцег Новом.

Мјузикл “Сан о Боки”, у продукцији НВО Бруна, чију режију и драматургију потписује Петар Пејаковић, задивио је преко пет хиљада гледалаца кроз десет играња Херцег Новом, али и Београђане, Требињце, публику у Подгорици и Тивту.

Преостали костими и реквизити ове представе биће одложени, можда заувијек, а можда и до тренутка док Позориште у Херцег Новом не постане јава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here