Припадници ДВД Луштица синоћ угасили два пожара

Колика је важност добровољних ватрогасних друштава потврђено је и синоћ, када су брзо угашена два пожара на полуострву Луштица.

Како је за РТХН казао Зоран Гамбер, Самостални савјетник један у Служби заштите и спашавања општине Херцег Нови пожари су избили у врло кратком размаку, а реакција припадника ДВД Луштица је била брза и ефикасна.

-У мјесту Забрђе на полуострву Луштица, припадници ДВД Луштица синоћ су око 21:34 интервенисали на гашењу моторног возила и околне шуме која је била захваћена пожаром, са једним ватрогасним возилом и четири ватрогасца – спасиоца. Пожар је успјешно локализован у веома кратком временском периоду.

Након ове интервенције, око 21:50, такође су успјешно угасили и теп ормар који је горио на приватном објекту у мјесту Мардаре на полуострву Луштица. Учествовало је једно ватрогасно возило са три ватрогасца – спасиоца, навео је Гамбер, и додао да је о наведеним дешавањима обавјештено Министарство унутрашњих послова Црне Горе.

Због велике удаљености и гужве на путевима, значај  ДВД Луштица у оваквим ситуацијама јеизузетан.

-Уз велику захвалност ДВД Луштица на брзим, ефикасим и правовременим интервенцијама, истичем још једном велику важност ДВД Луштица за цјелокупни систем заштите и спашавања општине Херцег Нови, посебно у смислу удаљености сједишта Службе заштите и спашавања општине Херцег Нови, које је у Мељинама, од дијела полуострва Луштица који припада општини Херцег Нови, узимајући у обзир и огромне гужве које су присутне на магистралним путевима као и на трајектном превозу Каменари – Лепетане, казао је Гамбер, истичући да је добро познато колико фактор времена значи када су пожари у питању.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here