Порука са радионице „Природа, дјеца, машта“ – Књига ће издржати „нападе“ технологије

У ЈУ Градска библиотека и читаоница, малишани али и њихови родитељи, данас су имали прилику да се друже са писцем и пјесником Жарком Вучинићем. Он им је, у оквиру радионице „Природа, дјеца, машта“ представио своју нову књигу „Дендроманија – лудорије из шуме“.

Како сам каже, док се шуњао међу гранама и слушао вјетар, добијао је поруке које му је слала природа, а он их читаоцима пренио на ведар и шаљив начин.

-Покушавам и у Црној Гори и у региону да кроз овакве радионице промовишем природу, заштиту природе и те неке истинске вриједности – љубав, пријатељство и да смо сви заједно дио једног дивног система ризнице знања, а то је природа, казао је он.

Додаје да је су данас дјеца окренута телефонима и рјеђе читају, али књига ће ипак издржати све „нападе“ технологије.

-Биће све више дјеце која читају и проводе вријеме уз најдивнију ствар, а то је књига. Управо кроз овакве радионице покушавам да код млађе генерације пробудим креативност и машту, наводи Вучинић.

Сваке суботе у Градској библиотеци и читаоници организују дружења „Игром до књиге“ за дјецу узраста од 5 до 8 година. Књига  „Дендроманија –лудорије из шуме“ Жарка Вучинића је од стране Удружења црногорских писаца за дјецу и младе, проглашена најбољом књигом у 2021.години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here