Пораз ватерполиста Црне Горе – Французи све ријешили до полувремена

Фото: Ватерполо савез Црне Горе

На крају четверодневних припрема у граду Сету код Монпељеа ватерполо  репрезентација Црне Горе синоћ је поражена  од домаће репрезентације Француске 14:10 (4:3, 5:1, 3:3 2:3). Овом побједом Французи су се реванширали изабраницима Владимира Гојковића за пораз од прије двије вечери 19:17 пеналима.

У почетку сусрета, посебно у првој  половини, сјајна игра домаћина наредне Олимпијаде. Послије неизвјесне прве четвртине  у другој дионици  домаћи су блистали и повели 9:3. То је била предност коју Богдан Ђурђић и саиграчи нијесу могли стићи и једино што им је пошло за руком у другом полувремену је да смање предност ривала.

Стријелци за Црну Гору су били:  Аљоша Мачић и Богдан Ђурђић по два, Марко Мршић, Данило Радовић, Владо Попадић, Стефан Видовић, Владан Спаић и Димитрије Обрадовић по један.

За Француску постигли су: Иго Крузија и Мишел Бодегас по три гола, Томе Верну, Александр Буе и Денис до Карма по два.

Од данас нова припремна база Петру Тешановићу и саиграчима је Шабац гдје ће учествовати на изузетно квалитетном турниру, који се игра од 4. до 7. јула и који ће бити генерална проба за Париз.

Црна Гора ће 4. јула играти против Њемачке, дан касније против Румуније, за 6. јул су заказане  двије утакмице, против Аустралије и Србије, а последњег дана у недељу ривал је поново Француска.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here