Поплаве након обилних падавина, затворен пут према Кутима

Као и обично након обилних падавина, дјелови путева и јавних површина су под водом, као и неки објекти, а излила се и Опачица у Зеленици. У Хидрометеоролошкој станици Херцег Нови су до сада забиљежили 72 литра по метру квадратном.

Како је за РТХН казао начелник Службе заштите и спашавања Златко Ћировић на терену су биле четири екипе, а поплављено је пет објеката у Зеленици, као и два у Бијелој.

-У раним јутарњим часовима усљед обилних падавина дошло је до плављења великог броја објеката, поготово дуж ривијере. Ватрогасне екипе су одмах изашле на лице мјеста, а најтеже је било у Зеленици јер се ријека Опачица излила и ту је поплављен већи број објеката и имања. Изашли смо са четири екипе и вршили смо испумпавање воде из објеката. Имали смо затим уклањање обореног дрвећа са доњег пута у Кумбору, као и испумпавање воде из два објеката у Бијелој. Са престанком кише смањен је и број позива, екипе су и даље приправне и у случају потребе изаћи ће на лице мјеста, поручио је Ћировић.

 

Све службе су на терену, потврдио је начелник Службе комуналне полиције, Борислав Обрадовић. Затворен је пут према Кутима, поред Опачице.

-Највише је невременом погођено подручје Зеленике и Мељина. Имамо пуно посла, све службе раде, Ватрогасна, предузећа Чистоћа и Комунално стамбеног, Комунална полиција и помажу људима да се нормализује стање. Велика вода је у Зеленици и Мељинама. Затворен је пут према Кутима а возила су остала заглављена јер су се због велике воде угасили мотори. Рашчишћена је саобраћајница од земље, дрвећа и грања код Цото капелина у Бијелој, а екипе раде на испумпавању воде и из објеката, казао је Обрадовић.

Под водом је и стадион „Орјен“ у Зеленици.

Према ријечима техничког директора предузећа Водовод и канализација Херцег Нови, Горана Симовића, временске неприлике су утицале на техничку оперативност на терену.

Вода преко магистрале, код Кружног тока

– Радници су јутрос, од пет часова на терену. Због енормног прилива атмосферских падавина, вода је ушла у канализационе колекторе. Највише интервенција је било у  Бијелој, Мељинама, Зеленици, Игалу. Иако су све расположиве екипе на терену, не могу све да постигну и да на сваку локацију дођу на вријеме. Иду према приоритетима. Мада када су овакве падавине, све је приоритет.  Вода је почела да се повлачи, што се тиче канализације. Прећи ћемо у Игало да санирамо штету, навео је  Симовић.

Он каже да забрињава што се вода из потока Пијавица у Бијелој излила и направила огромну штету на оближњим објектима.

– Вода се излила преко магистрале. Имамо дио водоводних инсталација на самом мосту, који је оштећен. Не можемо да интервенишемо док се вода не повуче. Морали смо да затворимо вентиле, тако да ће потрошачи дијела Бијеле бити без воде док се не санирају оштећења, потврдио је Симовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here