Прољеће 2024: Сервисне информације

Промјењиво до потпуно облачно и нестабилно, повремено киша или пљусак и грмљавина. Понегдје се очекују израженији пљускови, првенствено на југу. Локално су могуће и краткотрајне временске непогоде. На крајњем сјеверу и сјевероистоку знатно мање падавина. Вјетар мјестимично умјерен до појачан, на ударе и јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 15 до 25 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

У већем дијелу земље саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима, и уз мјестимично смањену видљивост. Додатна пажња се препоручује на дионицама које пролазе кроз усјеке, као и на путевима гдје је због радова измијењен режим вожње. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 19 саобраћајних   незгода у којима је једна особа задобила теже, а пет особе лакше повреде.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Ради несметаног и безбједног одвијања програма 15. Међународног дјечијег карневала данас и сутра ће привремено бити забрањен саобраћај у Његошевој улици, саопштено је из Секретаријата за комуналне дјелатности.Забрана се односи на дионицу од раскрснице Његошеве улице са улицом Мића Вавића (зграда Новљанке) до улице Саве Ковачевића на којој ће саобраћај данас бити забрањен од 18.45 до 20.30 часова, а сутра од 17.45 до 20.30 часова.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планира 21 лет, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 19.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 21.50. Три лета су за Беч, по два за Истанбул и за Варшаву, а остали су за: Измир, Рим, Лондон, Краков, Загреб, Љубљану, Анкару и Манчестер. Из Тивта данас 16 летова, а пет их је за Београд; “Аir Montenegro” у 7.30 и у 17.10, а “Аir Serbia” у 11.50 и у 15.30 и у 18.40. По два лета су за Истанбул и за Напуљ, а остали су за: Измир, Тел Авив, Берлин, Брисел, Лондон, Атину и за Варшаву.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 10 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.35. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19.35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стгли “Божур” из Београда и “Viena tour” из Модриче, а следеће очекују: “Божур” са Пала, “Ленс” из Новог Сада, “Транс-југ” из Београда, “Royal travel” из Ниша, “Blue line” и “Јадран експрес” из Суботице. У 7.30 је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Центротранс” заRoyal“ и “Croatia Bus” за Сплит у 8.10, као и “Blue line” за Дубровник у 9.30. .

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here