Покренута иницијатива за формирање Мреже туристичких градова

Туристичке организације Београда, Новог Сада, Херцег Новог, Будве, Скопља, Тузле, као и Национална туристичка организације Србије покренуле су у Новом Саду иницијативу за формирање Мреже туристичких градова.

Како наводе из ТО Херцег Нови, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се у Градској кући са представницима туристичких организација из региона, поводом разматрања могућности регионалног повезивања кроз формирање мреже туристичких градова.

Он је исказао задовољство због иницијативе за формирање мреже туристичких градова, након чије формализације, како је казао, може да крене и промоција.

– Повезивање градова у региону, умрежавање сајмова, манифестација и догађаја који се организују у нашим градовима одлична је прилика за дијељење искустава и додатну промоцију, како бисмо привукли нове туристе. Треба да наставимо да користимо туристичке потенцијале које имамо, али и отвореност и доступност наших градова – поручио је Ђурић.

Промоција мреже туристичких градова развијаће се у правцу што већег приближавања потенцијалним туристима, гдје ће градови, поред наступа на сајмовима туризма и кампањама путем електронских и других медија, представити дестинацију на највећим регионалним манифестацијама и фестивалима, који генеришу највише посјетилаца.

Фото: ТО Херцег Нови

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here