Прољеће 2023: Сервисне информације

У јужним предјелима мало до умјерено облачно уз дуже сунчане интервале, и услове за ријетку појаву краткотрајне кише и грмљавине. На сјеверу промјенљиво облачно, мјестимично има услова за слабу кишу или пљусак и грмљавину. Крајем дана и у вечерњим сатима, у већем дијелу земље, падавине ће престати. Вјетар сјеверних смјерова, мјестимично умјерен до појачан, локално на ударе и јак. Јутарња температура ваздуха од 7 до 19, највиша дневна од 14 до 28 степени.

СТРУЈА

Из Црногорског електродистрибутивног система за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски превоз функционише према утврђеном реду вожње и без кашњења овога јутра, а стигли су аутобуси превозника Центротранс са Пала, Руле турс из Скопља, Гага турс из Чачка, Банбус из Београда, Дервента из Босанског брода и Бочац из Бања Луке. У наставку јутра очекују се доласци Јадран експреса, Ројал травела и Ласте из Београда, Ниш експреса из Ниша, Блу лајна из Новог Сада, Божура и Ленса из Суботице.

Предвиђени су поласци Озлема који је у 7 кренуо за Београд, Ројал травел полази за Сплит у 8:10, Центротранс за Сарајево у 8:35, Блу Лајн и Божур за Дубровник у 9:30, а Јадранекспрес у 11:10, Југопревоз Гацко за Требиње у 12:10. Уведене су и нове линије Ниш експрес за Јагодину у 18:45, Центротранс за Пале у 21, Ерлајн за Сарајево у 22:30, Бочац за Бања Луку у 22:30.

У вечерњим сатима предвиђени су и поласци редовних линија за Београд, Нови Сад, Суботицу, Крагујевац. 

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома током данашњег дана шест летова за Београд, као и један лет за Ниш. Поред тога планирани су летови за Ригу, Брно, Истанбул, Минхен, Тел Авив, Беч, Праг, Кишњев, Луксембург и Келн.

Са подгоричког аеродрома пет летова за Београд, као и летови за Лион, Беч, Париз, Варшаву, Алмати, Мемингем, Лондон, Братиславу, Катовице, Нант, Берлин, Милано, Атину, Истанбул и Тел Авив.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Поред уобичајеног поласка у 20:20 и повратка у 19 сати, уведен је дневни сезонски воз, који ка главном граду Србије полази у 9:00 сати. Сезонски воз ће саобраћати свакодневно до 18. септембра.

Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура. Такође, у ноћној понуди и током љетње сезоне саобраћаће међународни воз у чијем саставу су кола са сједиштима, кушет и спаваћа кола, као и кола за превоз праћених аутомобила, са повећаним капацитетима.

АМСЦГ

На већини путева у земљи саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима. На дионицама гдје се изводе радови саобраћај се одвија уз измијењен режим вожње. Из Ауто мото савеза возачима савјетују опрезну вожњу на свим путним правцима и поштовање правила саобраћаја.

У периоду од 15. јуна до 15. септембра забрањен је саобраћај теретних моторних возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона на магистралном путу М-1, на дионици ГП Дебели Бријег-Херцег Нови-Котор-Тиват (Кртолска раскрсница)-Будва-Бар-Улцињ-ГП Сукобин.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15 саобраћајних  незгода у којима су двије особе задобиле лакше повреде.

Гдје год путовали, прилагодите брзину условима на путу и возите пажљиво. А ми вам желимо срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here