Поклони за маме, баке и тетке на осмомартовском базару у ОШ „Орјенски батаљон“

У основној школи „Орјенски батаљон“ уприличен је традиционални осмомартовски базар, а дио средстава прикупљених од продаје биће искоришћен за потребе школе.

На традиционалном осмомартовском базару представљени су поклони које су ученици Основне школе „Орјенски батаљон“ стварали од краја јануара, каже наставница Александра Ћоровић која је водила ликовне радионице.

-Ово су, што би се рекло, фришки, свјежи поклони за 8. март, за сваку маму, баку, тетку… Преопознали смо дјечију љубав према драгим особама. Не треба их много ни мотивисати, сами се некако својом љубављу мотивишу. Имају јако великих жеља и идеја, каже наставница Ћоровић.

Вјеште руке ученика од првог до деветог раздреда стварале честитке, сувенире и друге пригодне поклоне на редовним часовима ликовне културе и изборној настави.

-Имамо изборну наставу, наставу предузетништва и ликовне радионице и кроз наставу се доста ради са ученицима. Од првог до деветог разреда сви су активно укључени,  договарамо се о свему и сарадња између свих нас је дивна, истакла је Ћоровић.

Како је ријеч о продајном базару, дио прикупљених средстава биће опредјељен у хуманитарне сврхе, а дио за школске потребе.

-Један дио средстава која прикупимо на базару опредјелићемо у хуманитарне сврхе, док ће дио бити потрошен на школске портебе. Министарство просвјете науке и иновација је набавило доста тога, али се увијек нађе нешто што недостаје, тако да ћемо се за неке ствари понбринути сами, поручила је Ћоровић.

Дио и подршка базара били су и родитељи ђака, који су представили и своје радове у основној школи у Бијелој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here