Јадран у Савони очекује велика борба

Фото: ПВК Јадран фб

Ватерполисти Јадрана након елминације из Лиге шампиона, сутра вече настављају такмичење у Европа купу, а противник је неугодна екипа Савоне, која је јесењи дио првенства Италије завршила на другој позицији, иза првака Про Река.

Савона у својим редовима осим репрезентативца Црне Горе Богдана Ђурђића, има неколико сјајних играча националног тима, које предводе Пијетро Фијоли и центар Лоренцо Бруни, а ту су и бивши играч Мађарске Балша Ердељи и Новљанин Марко Вавић, који наступа за репрезентацију САД-а.

Како је за РТХН пред пут за Италију казао тренер Јадрана, Петар Радановић, екипа у прву утакмицу улази максимално мотивисана.

– Играмо против сјајног супарника пред његовим навијачима. Фаворити су, али мислим да имамо снаге и квалитета да им се супротставимо. Ако издржимо њихову почетну офанзиву и наметнемо наш ритам, можемо се надати повољном резултату. Ово је лијепа прилика за искорак. Да ће бити тешко, то је сигурно, али има доста простора за нашу добру игру и надам се повољном резултату – истакао је он.

Сјајни Мартин Гардашевић сматра да Јадран има снаге и квалитета да се супротстави италијанској екипи.

– Морамо бити агресивни у одбрани да би помогли нашем голману Дарку Ђуровићу. Савона има фантастичне нападаче. Истина, почетак је сезоне и још нисмо на нивоу који је потребан за овакве утакмице, али даћемо све од себе да имамо шансу да после 23. марта и меча у Требињу будемо укупни побједници против Италијана – казао је он.

Свака утакмица на Европској сцени, али и добар резултат, јаку су битни за афирмацију екипе, сматра голман Дарко Ђуровић.

– Сутра играмо против врхунске екипе. Сваки гол је важан за оно што желимо и за шта се спремамо, а то је жеља да се пласирамо у четвртфинале овог такмичења. Биће неизвјесно и тешко, али цијеле припреме, прво без репрезентативаца Василија Радовића и Јована Вујовића, али и после њиховог повратка из Дохе, фокус је био за ове утакмице са Савоном и сада се надамо доброј игри и повољном резултату – казао је Ђуровић пред полазак.

Почетак утакмице заказан је за 19 сати, уз директан пренос на програму Радио телевизије Херцег Нови, коме ће претходити специјална емисија од 18.45. Реванш је на програму 23. марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here