ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ ПОШТОВАЊА МЈЕРА

Илустрација

Комунална полиција и Служба за инспекцијски надзор појачаће контроле поштовања епидемиолошких мјера с обзиром на то да је општина Херцег Нови трећа по броју обољелих од корона вируса.

Према ријечима в.д. начелника Службе за инспекцијске послове Дарка Класића контролисаће угоститељске, али и друге објекте гдје је обавезно поштовање мјера:

-Контролисаћемо да ли се поштује забрана рада и одлука о радном времену, ношење маске и дистанца. С обзиром на висок проценат заражености апелујемо на грађане да се придржавају мјера како би заједно сузбили ширење вируса, казао је Класић.

Током протекле седмице комунална полиција обавила је 35 надзора и издали пет прекршајних налога.

  • -Највећи број надзора обављен је из стамбене области 18 Из стамбене области издали су двије, саобраћај 15. У шест поступања комунални полицајац је користио мјеру наређења и издато је пет прекршајних налога, казао је Класић.

    Служба за инспекцијски надзор обавила је 11 контрола и издала два пшрекршајна налога:
  • -Из комуналног реда обављена су три, стамбене области два, зеленила четири, а издата су два прекршајна налога, додао је Класић.

    Током протеклих седам дана путем кол центра примњено је 130 позива, од којих се 30 односило на надлежности Комуналне полиције и Службе за инспекцијске послове.

ФОТО: ИЛУСТРАЦИЈА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here