Појачане контроле бујичних потока и канала у наредном периоду

Током седмице у најави је нестабилно вријеме и могуће обилне падавине, због чега ће бити појачане контроле бујичних потока и канала за атмосферске воде, најавила је за РТХН начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић.

Како сазнајемо у хидрометеоролошкој станици у Игалу, током ноћи пало је 41 литар воде по метру квадратном.

Tоком јутра због падавина запримљене су три пријаве, казала је Бошковић.

– Ријеч је о пријавама које се углавном односе на одроне, док је једна због зачепљене решетке за атмосферске падавине. Један од одрона је на Подима, на путу према Ластви, али саобраћај се одвијао нормално – информише она.

Уз контроле бујичних потока и канала, током седмице Служба за инспекцијске послове обављаће и редовне контроле привремених објеката, друмског саобраћаја, изградње помоћних објеката, затим контроле из стамбене и области хортикултуре, наводи Бошковић.

Током претходне седмице, како је казала, путем кол центра Општине запримиљено је укупно 96 позива.

– Од тога се на Службу за инспекцијске послове односио 31 позив, доносно пријаве грађана. Ова Служба је обавила укупно 39 контрола, од чега 22 из области комуналног реда, 10 из области зеленила и хортикултуре и 7 из области саобраћаја. Издато је укупно шест прекршајних налога и пет возила подигнуто је специјалним возилом паук – казала је Бошковић.

Грађани неправилности могу пријавити путем кол центра на број 19800.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here