СЗС: Угашен пожар у трафо станици у Мељинама

Припадници Службе заштите и спасавања интервенисали су током ноћи на гашењу пожара у трафо станици у Мељинама. Захваљујући брзој интервенцији ватрогасци су спрјечили да се пожар прошири на друге објекте:

Дежурни ватрогасац Ратко Радошевић казао је за РТХН да су дојаву добили у 3:40 да је избио пожар код хладњаче у Мељинама:

 – У гашењу пожара учествовало је троје припадника Службе заштите и спасавања са једним ватрогасним возилом. Пожар је угашен у 4:30. Трафо је изгорио. Морали су гасити дрегером апаратом. Процјену штете надлежни ће накнадно утврдити, казао је Радошевић.

Током ноћи и јутрос нису имали позиве усљед обилне кише.

Апелују на грађане да редовно чисте одводе и канале за кишницу, како не би долазило до зачепљења и излијевања из канала и потока.   

Како се приближава прекид забране ложења на отвореном 1. октобра, упозоравају грађане и друге субјекте да поведу рачуна и држе се прописа општинске Одлуке о ложењу ватре на отвореном. Забрана је на снази од 1. јуна до 1. октобра.

 Упозоравају и на уредно пријављивање времена и локације на којој се пали ватра, углавном, ради чишћења имања и дворишта.

У сусрет грејној сезони,неопходно је предузети превентивне мјере заштите од пожара, а неке од њих су да се у  стану, подруму или на тавану не држе запаљиве и експлозивне материје. Потребно је да се редовно чисте и одржавају пећи, олуци и димњаци у исправном стању. Неопходна је провјера да ли је прописно обављено прикључење пећи на димњаке.     

Редовно чишћење димњака смањује опасност за настајање пожара и експлозије, уз одржавање електричне и плинске инсталације у исправном стању.

Редовно одржавање приступа хидранту испред своје куће. Потребно је провјерити  незаштићена  расвјетна тијела и дотрајале електричне инсталације у објектима који могу бити узрочник пожара. Обавезно је да у стамбеним зградама и домаћинствима посједују апарат за гашење пожара, као и да грађани и други субјекти предузму и друге мјере и радње у циљу заштите од нежељених посљедица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here