Појачана фреквенција саобраћаја на цијелом приморју

Фото РТХН: магистрала Топла

Током претходна четири дана на граничном прелазу Дебели бријег  у Црну Гору ушло је 11.463 возила, а на граничном прелазу Сукобин 18.563. У истом периоду, кроз тунел Созина, који спаја централни дио Црне Горе са приморјем, прошло је преко 50.000 возила.

И поред свих напора и апела које су упутили из Управе полиције, како наводе у саопштењу,  као и свог превентивног дјеловања полицијских службеника, у јулу је под утицајем алкохола затечен 251 возач, од чега је лишено слободе њих 52, а из саобраћаја искључено 199 возача.

Издата су 1.602 прекршајна налога због почињених прекршаја Закона о безбједности саобраћаја на путевима и поднијете 292 прекршајне пријаве.

Апелују на грађане да поштују одредбе Закона о безбједности саобраћаја на путевима, првобитно у циљу њихове, али и безбједности других учесника у саобраћају како би се избјегле саобраћајне незгоде, нарочито оне са најтежим посљедицама, за које су у великом броју узрочници алкохол, претицање и прекорачење брзине.

Подсјећају стране држављане, да  исти законски прописи важе и за њих док бораве на територији Црне Горе. Напомињу да су странци у обавези да у року од 24 часа од момента уласка у Црну Гору пријаве боравак.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here