Почињу санације два клизишта у Зеленици

Санације клизишта у Зеленици, односно Сасовићима, за које је Општина Херцег Нови прошле седмице расписала јавни позив по хитном поступку, радиће подгоричка фирма Левел 23, која је једина послала исправну понуду. Вриједност радова је 12 хиљада еура за санацију у Соколовачкој улици и 27 хиљада за клизиште у Жељезничкој улици.

Обилне падавине које су недавно захватиле наш град узроковале су обрушавање земљишта и асфалта у Соколовачкој улици у катарстарској општини Сасовићи у Зеленици, пирча за РТХН секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић.

Василије Сеферовић, секретар за комуналне дјелатности

– Изашли смо на лице мјеста са представницима Агенције за изградњу и развој, урадили премјер радова и утврдили да се мора урадити хитна санација тог дијела зида, а од прије три мјесеца имамо и дио потпорног зида који држи јавну пут и канализацију у Жељезничкој улици, па смо објединили та два клизишта – наводи он.

Сеферовић информише да је тендерски поступак окончан у понедјељак.

– Јавила су се два понуђача, од тога једна понуда није била исправна, друга је била фирме Левел 23. Они су као најповољнији понуђачи изабрани кроз тендерски поступак да изводе радове. Очекујемо да наведена фирма почне да до понедељка да ради Соколовачку улицу, а касније и након тог посла, крећемо и са Жељезничком улицом – казао је Сеферовић.

Укупна вриједност набавке је 39 хиљада еура, од чега је Вриједност радова у Соколовачкој улици је 12 хиљада еура, а 27 хиљада за клизиште у Жељезничкој улици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here