Вода преко Плата, након третмана у Филтер станици Мојдеж, до потрошача стиже сутра у послијеподневним часовима

Филтер станица Мојдеж, базени

Након десетодневног ремонта, хидротехнички тунел Требиње – Плат напуњен је јуче. Данас ће вода потећи према Херцег Новом преко система Плат. У Филтер станици Мојдеж почетак дотока очекују у послијеподневним часовима, али је неопходан третман воде како би она била испрана и исправна за пиће. Након 11 дана рестрикција, нормализацију водоснабдијевања очекују сутра (четвртак) у послијеподневним часовима, казао је за РТХН технички директор Водовода Горан Симовић.

– Рестриктивне мјере водоснабдијевања које трају од трећег септембра сутра ће бити иза нас. Јуче је напуњен хидротехнички тунел између двије хидроцентрале (на Требишњици и Плату). Очекујемо пуњење цјевовода, који иде према Херцег Новом данас у подне. Наша екипа је у Конавлима, како би се десио чин отварања. Потребно је око три часа, како би вода дошла од Плата, цјевоводом кроз Конавле до Филтер станице Мојдеж. Прва вода би требало да данас, око 15 часова стигне до Мојдежа. Када стигне у Мојдеж потребно још неких 24 сата, према нашим искуственим запажањима, како би бактериолошки и хемијски исправна вода, била пуштена у градски систем. Први талас воде  је замућен, пјесковит, муљевит и она се мора испуштати директно на испуст и сваких  сат да се прати мутноћа и када буде оптимална, вода се пушта у ФС Мојдеж, гдје ће проћи одређени третман хлорисања. Тек тада ће моћи да иде у систем, ка потрошачима. У интересу здравље потрошача нећемо журити како би вода била бактериолошки и хемијски исправна за пиће. Наше прогнозе су да би требало да вода дође до потрошача Херцег Новог, сутра послијеподне, око 15 часова, отприлике.

И данас и ујутру остаће на снази рестриктивни режим водоснабдијевања и надамо се  да ће сутра послијеподне рестрикције бити иза нас, очекује Симовић.

Зграда предузећа Водовод и канализација ХН

Подсјећамо, да према распореду насеља од Суторине до Савине потрошачи имају воду од 7:00 до 09:00 и од 19:00 до 21:00  час , а од Мељина до Бијеле од 5:00 до 07:00 и од 17:00 до 19:00 часова.

 

4 COMMENTS

  1. Gospodo Iz partija koje vrse vlast,
    O vasim organizacionim sposobnostima da organizujete ili obavestite gradjane kada to ne radite , pokazujete ovog leta vec drugi put.
    Rekonstrukcije setalista u Igalu 15 dana kasnjenja , a rekstrikcije u snabdevanju vodom, dan vise , potvrdjuje da je Vama kalendar velika enigma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here