Почиње сезона Удружења клубова Југ: „Цетиње“ стиже у Зеленику

Првенство Удружења клубова Фудбалског савеза Црне Горе Југ почиње 24. септембра, одлучио је извршни одбор Удружења Југ, након чега је Такмичарска комисија имала састанак са представницима клубова.

Сениори ће имати осам тимова. Ове сезоне у овом рангу нема селекција ФК “Обилић” из Херцег Новог , а нова екипа је „Академија“ из Улциња, која је годинама играла са селекцијом пjетлића, а од ове сезоне имаће и сениорску екипу. У првом колу састаће се „Орјен“ – „Цетиње“, „Ловћен“ – „Слога“ Радовићи, „Хајдук“ Бар – „Будва“ и „Академија“ – „Слога“ Стари Бар.

У пионирској лиги Удружења клубова Југ игра десет клубова. У првом колу ће се састати: „Морнар“ – „Игало“, „Орјен“ – „Хајдук“ (Бар), „Ловћен“ – „Бокељ“, „Будва“ – „Петровац“, „Отрант Олимпик“ – „Грбаљ“ и „Арсенал“ – „Цетиње“.

На старту лиге пјетлића снаге ће одмјерити: „Морнар“ – „Игало“, „Арсенал“ – „Поморац“ (Бијела), „Орјен“ – „Хајдук“, „Ловћен“ – „Бокељ“, „Будва“ – „Академија“ и „Отрант Олимпик“ – „Грбаљ“.

Извршни одбор Удружења Југ донио је одлуку да од наредне сезоне 2023-2024 све сениорске екипе морају да имају по једну млађу селекцију, а у супротном њихове пријаве неће бити валидне.
Посебан акценат је дат на организацију утакмица. Истакнуто је да се никакви испади неће толерисати, да руководства клубова, тренери и играчи морају о томе повести рачуна, посветити пажњу млађим категоријама, као и да је обавеза свих на свим утакмицама да се стриктно придржавају правилника ФСЦГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here