Почетак санације клизишта Канли куле следеће седмице

Санација клизишта испод Канли Куле, која је требало да почне половином јануара, још увијек је на чекању, мада је извођач радова, подгоричка фирма Интермост допремила oграду за градилиште и поставила грађевински контејнер.

Како информише директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић, почетак посла касни због проблема административне природе.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој града

– Ми комуникацију имамо са Управом за капиталне пројекте, која је формални носилац тог пројекта. Мислим да би за неких седам дана, према прелиминарним разговорима, извођач требало да почне са припремом, довођењем механизације и материјала, јер то нећче бити лаган већ веома захтјеван посао, јер се ради о санацији клизишта Канли куле – наводио он.

У локалној управи још увијек не знају динамику извођења радова, која би требало да буде договорена на наредном састанку са извођачем.

– Када извођач дође, представиће своју динамику. Видјећемо шта можемо очекивати од њега, која је брзина извођења радова, колико су они инвазивни у дијелу санације куле. Након свих тих разговора, а очекујемо да извођач у наредних седам дана дође, како је и договорено, знаћемо поближе како и шта везано за сами почетак, колико ће радови трајати, да ли ће се прeкадати током сезоне, шта ће се прво радити – информише Ковачевић.

На састанку ће поред извођача бити и надзор, фирма Пројектант, како би детаљно договорили динамику, која ће током љетње сезоне зависити од локације на којој се ради.

– Ако се у тој димамици договоримо да се прво раде дјелови санације у стопи тврђаве, самим тиме туристи неће имати ометани пролаз кроз град, а онда сјеврнији дио у вишим зонама Канли куле, видјећемо да то раде током сезоне. Све је ствар разговора са извођачем, који има уговорну обавезу – казао је Ковачевић.

Клизиште је је захватило више од три хектара у ужем језгру Старог града у Херцег Новом и направило оштећења на Канли кули. Пројекат обухвата санацију од Јадранске магистрале до цркве Светог Архангела Михаила на Белависти. Вриједност радова је око 900 хиљада еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here