Почео музички програм фестивала „Поред мора пјевати се мора“, вечерас наступ хорова

Музички дио програма фестивала „Поред мора пјевати се мора“ насловљен „Дјеца дјеци Новог“ почео је синоћ у Парку „Бока“ наступом солиста, чланова дјечијих хорова, који су освајали награде на дечијим музичким фестивалима у земљи и региону.

Синоћ су наступили: чланице хора Вокал кидс Милица Петровић и Ива Урошевић са пјесмом “Маштарија”,  Дуња Томић, из хора Распевано срце  „Заљубљене патике“  Милица Аџић и Јана Марчета чланице хора Вивак “Змајеви и балони“ Мона Мујовић, из хора Звјездице  „Нека нова ја“, Нађа Милановић и Урош Саламадија, из дјечијег хора Цвркутићи „Прва симпатија“,  Мина Козељац из хора Вивак “Симпатија“, Дуња и Урош Милачић, чланови хора Звјездице „Највеће благо“, Искра Симијановић из хора Вокал кидс “Оnce upon the time”, Виктор Керкез из хора Распевано срце „Осмехни се“ и Лена Јакшић и Весна Вучуровић из дјечијег хора Цврктићи „Кад крочиш у свијет плави“.  Наступили су и дјечији балетски и ансамбл шоу денса КСЦ „Диано“.

Хор „Звједице“ од оснивања учествују на фестивалу „Поред мора пјевати се мора“ , што занчи да нам јер сваког пута било добро, казала је диригентица Ана Клепић.

-Дјеца се лијепо забављају и ово је једна јако добра манифестација за нас који водимо хорове јер се дружимо и размјенимо утиске. Надам се даће ова манифестација наставити да се организује.

Диригентица хора „Вивак“ Тамара Пајкановић казала је да обожавају Херцег Нови који широко раширених руку дочекује госте.

– Јако смо добри пријатељи са нашим „Цвркутићима“ и заједно лијепо пјевамо већ пар година колико фестивал постоји. Заиста нам је велика част и радост да смо и ове године дио божанственог дјечијег фестивала,  казала је Пајкановић.

Хор „Распевано срце“ је други пут у Херцег Новом и носимо јако лијепе утиске.

-Ми смо хор који пјева дјечије пјесме забавног садржаја. Хор постоји седам година, казала је Соња Матанов Јерковић.

И хор „Вокал киц“ из Панчева поново учествује на фестивалу у Херцег Новом

-Радо се враћамо, дјеца воле да учествују овдје, да се друже. Поред мора  ниста љепше није него пјесму донијети, казала је диригентица Јелена Цветић.

Сви учесници добили су захвалнице и књигу професорице др Сање Црногорац у којој су сабране бајке. Kњига је номинована за награду Мали принц. Прије почетка фестивала чланови хорова испунили су пјесмом улице Херцег Новог.

У оквиру фестивала поред мора пјевати се мора вечерас ће у Парку Бока бити одржан централни програм сусрет хорова. Уз домаћина – дјечији хор „Цвркутићи“ , наступиће хорови: „Вокал кидс“ из Панчева, „Распевано срце“ из Вршца, „Вивак“ из Сремске митровице, „Бубамарац“ из Требиња, „Звјездице“ из Подгорице, „Милија Никчевић“ из Никшића и „Јединство“ из Котора. Почетак је у 19 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here