Почео мини фудбал спектакл под Орјеном

Свечаним отварањем, ватрометом и првим колом на одлично припремјеном терену Полино спорт Арене у Суторини, синоћ је отворено шесто издање Европске лиге шампиона у мини фудбалу за сениоре и  ветеран.

Свечани дио започео је поздравним говором предсједника Европске мини фудбалске федерације Борислава Александрова из Бугарске.

Представници Мини фудбалске федерације Европе,  Мини федерације Црне Горе и представници града Херцег Новог,  уједињени су у један фудбалски тим који тежи новој афирмацији и снази фудбала и спорта, казао је Александров.

Првенство је отворио потпредсједник Општине Мирко Мустур који је изразио задовољство што је Херцег Нови почашћен домаћинством за одржавање Лиге шампиона у овом новом, а све популарнијем спорту широм Европе.

– Ово такмичење је прилика да нашим спортским пријатељима покажемо да смо једна породица која дијели заједничке вриједности. Херцег Нови је увијек добар домаћин  и  зато  ме радује ово такмичења у оквиу Европске мини фудбалске лиге које ће донијети нова пријатељства и познанства, а свакако наш град преставити у најбољем свијетлу и омогућити да гости понесу лијепе утиске отворености и гостопринству људи из Херцег Новог. Као одговорна локална управа стремимо ка стварању бољих услова за живот наших грађања. То значи  улагање у спорт и спортску инфраструктуру као наш циљ и жељу да будемо подршка појединцима и организацијама који имају исте мотиве и  циљеве нарочито онима  који су се показали као поуздани партнери у ширењу  спортског духа  и пријатељства рекао је Мустур на отварању.

Синоћ је одиграно прво коло, а највише пажње присутне публике изазвао је први сусрет  гдје је екипа Саборног храма из Подгорица са 3:0 побједила екипу Сипе из Сарајева док је друга црногорска екипа Дади Градња играла нерјешено 1:1 у групи Ц са чешком Лагуном.

И Херцег Нови има свог преставника. Ријеч је о екипи Обилић која ће од сутра стартовати у Лиги ветеран, а ријеч је о играчима старијим од 40 година. Први противник је ујутру у 9 сати румунска екипа Глисандо, а у поподневном термину од 18 сати Обилић се састаје са екипом ДОК-БМР из Шапца

Екипа Обилић наступа у следећем саставу: Драган  Тодоровић, Милутин, Бошко и Илија Кривокапић, Трифун Дедајић, Неђељко Марковић, Јован Јововић, Дејан Перовић, Стево Стругар, Милан  Шабовић, Радован Ралевић, Немања Љумовић, Небојша Краљевић, Огњен Стаматовић и Жељко Аџић. Тренер екипе је Јован Јоле Лепетић.

Турнир које окупио 24 екипе у  сениорској  конкуренцији и 10 екипа у конкуренцији ветерана завшава се у недељу  финалним утакмицама за медаље и пехаре. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here