ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ БУЋАРСКИ ТУРНИР „У СУСРЕТ ДАНУ ОПШТИНЕ ХЕРЦЕГ НОВИ“

Међународни боћарски турнир у организацији БК Мељине „У сусрет Дану општине Херцег Нови“, у оквиру спортских манифестација у част Дана града почео је данас на зоговима у Мељинама.

Иако најављена, због епидемиолошке ситуације, на турниру се није појавила екипа Зрињевац, умјесто које ће играти Врмац из Тивта.

Како је на свечаном отварању турнира казао потпредсједник Општине Мирко Мустур, борци НОР-а, односно припадници Десете херцеговачке, Друге далматинске и Прве бокешке бригаде поставили темеље слободе.

– Слобода нема цијену и представља императив очувања и његовања свим генерацијама. Слобода, међутим, не значи пуно, ако нисмо заиста слободни. Не сарађујемо и не развијамо се као друштво. Сарадња мора бити чврста и континуирана, како на економском, тако и на културном и спортском плану. С тим у вези желим да истакнем снажну подршку Општине у очувању и развијању боћарског спорта – поручио је он.

Мустур је обећао да ће локална управа и Мјесна заједница и убудуће бити подршка његовању боћања, као вјештине, способности и тимског рада и очувања културно-спортских вриједности медитеранског поднебља.

Свечаност отварања турнриа употпунио је културно-умјетнички програм.

Турнир је уз домаћина и БК Вал окупио и екипе БК Палма и БК Врмац Тиват, БК Маини Будва, БК Метковић, БК Алтина Земун и БК Нови Београд.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here