РЕБАЛАНС БУЏЕТА ОПШТИНЕ ТИВАТ НА ЦЕНТРAЛНОЈ ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

Нацрт Одлуке о измјенама и допунама одлуке о буџету Општине Тиват за 2021. годину била је тема централне јавне расправе са мјесним заједницама и грађанима, одржане у мултимедијалној сали општине Тиват.

Како је саопштено из тиватске локалне управе, овим нацртом предвиђено је увећање буџета за 3.080.000 еура, па би он са тренутних 16.954.200 еура након ребаланса износио 20.025.200 еура. Јавној расправи присуствовали су представници мјесних заједница као и заинтересовани грађани.

Предсједник општине Тиват, Жељко Комненовић упознао је присутне са потребом да се усвоји предложени ребаланс, чиме би се отвориле могућности за улагање у капиталне пројекте у општини. Поменуо је неке од планираних пројеката за реализацију у будућем периоду, као што је школа у Радовићима, реконструкција куле у комплексу Бућа Луковић, пројекат нове школе на Жупи, новог вртића на потезу Думидран/Градиошница, али такође и поменуо захтјеве од стране школских установа са подручја општине као што су: кров на ОШ “Драго Миловић” и опремање рачунарског кабинета за ЈУ СМШ “Младост” Тиват.

Секретар Секретаријата за финансије Јован Бринић указао је да се ова расправа односи на ребаланс буџета до краја године, те да ће ускоро услиједити јавне расправе за предлог одлуке о буџету за 2022. годину. Како је навео, бољом наплатом комуналија, стекли су се услови за улагање у капиталне пројекте на подручју општине.

Слободан Гредо испред Дирекције за инвестиције истакао је да ће овим ребалансом до краја године да се омогући санација локалних путева, за које је Општина добила 100 000,00 € од Дирекције за јавне радове, а уложиће и додатних 350 000,00€ сопствених средстава.

Интересовања грађана варирала су од изградње нових или санирања постојећих саобраћајница, питања у вези са Великим градским парком, локалитетом Жупа, па до конкретних питања у вези са износима појединих ставки из буџета.

Овом јавном расправом завршен је Програм јавне расправе у вези са нацртом Одлуке о измјенама и допунама одлуке о буџету Општине Тиват, иза које слиједи Извјештај о спроведеној јавној расправи који ће сачинити Секретаријат за финансије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here