ПОЧЕЛО НОВОГОДИШЊЕ УКРАШАВАЊЕ ГРАДА

Радници сектора јавне расвјете Комунално-стамбеног предузећа  почели су са активностима на новогодишњем кићењу града. Свјетлосну декорацију су поставили на стубове јавне расвјете код куће Ива Андрића, зграде општине Херцег Нови и на још неколико локација.

 

Према ријечима Далибора Чупића из сектора јавне расвјете Комунално стамбеног предузећа почели су на вријеме активности на украшавању, које ће бити на прошлогодишњем нивоу:

– Постојећи украси од претходне године биће враћени. Радиће се  више на сервису и репарацији старих украсних елемената. За набавку нових није одобрен буџет, с тим што неће бити организованог дочека Нове године. Као што је било прошле године, биће постављена велика јелка са пратећим украсима. Биће уређена комплетна Његошева улица,  магистрала…Новина је да ће бити постављена кочија са четири ирваса на новом тргу испред општине Херцег Нови, а ту ће бити и стара мала јелка са вилењацима. Јелка у сребрној боји, која је била ранијих година  је дотрајала и она ће добити ново рухо и биће у зеленој боји. У суштини покушаћемо да  са оним што имамо да дочарамо новогодишње празнике, посебно, са декорацијом, која ће бити интересантна најмлађим, казао је Чупић.

И Игало ће бити украшено, као и претходних година, са акцентом на Обалу Николе Ковачевића, петљу, магистралу, Омладински парк. На располагању је око стотињак расвјетних декоративних тијела,а имају и  проблема са расвјетом на кружном току, која је страдала у невремену, па ће зато ове године бити мање украса у виду мимозе.

Очекују да ће зависно од временских прилика украшавање града бити завршено најкасније до 5. децембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here