Почеле креативне новогодишње радионице “Срећа је већа кад се дијели”

У хотелу   “Лазуре” почeле  су креативне новогодишње радионице  под слоганом „Срећа је већа када се дијели”,  за дјецу и одрасле, које ће се током децембра организовати два пута недељно, у сарадњи са Хуманитарном Омладинском организацијом  Д фејсис (The faces).

Комплетно остварени приход од радионица биће усмјерен у хуманитарне сврхе, односно, Дјечијем дому “Младост” у Бијелој, како би тамошњи малишани на што љепши начин дочекали Нову годину. Учесницима је омогућен рад у групи казала је за РТХН инструкторка за сценско – медијски наступ Бојана Игњатовић Шоћ:

– Првобитна идеја је била да крајња свечаност, на коју бисмо позвали родитеље дјеце која учествују на радионицама дођу и донесу слаткиш као поклон за дјецу Дома у Бијелој. Када смо то предочили представницима хотела и марине Лазуре, они су били заинтересовани да ту идеју развијемо и да цијели мјесец организујемо хуманитарне акције, те да сав приход са радионица иде у фонд за дјецу Дјечијег дома Младост у Бијелој, казала је Игњатовић Шоћ.

На завршној свечаности  позваће госте и угостити малишане Дјечијег дома. У програму ће бити представљени радови са радионица:

–  Уз слаткише, трудићемо се да направимо атмосферу да сва дјеца осјете радост и топлину празника, што потврђује и сам назив дешавања „Срећа је већа када се дијели“…

То су ликовне и радионице медијско сценског наступа. Осмишљене су тако, да на забаван начин кроз игру, дјеца и родитељи искажу своје умијеће у изради новогодишњих честитки, украса, колачића и поклона, али и да се опробају у глуми, плесу, пјевању, манекенству. Учићемо да комуницирамо међусобно да се поштујемо и слушамо једни друге.

На радионици која траје 90 минута учесницима ће бити омогућен рад у групи, као и индивидуално изражавање кроз сценски и медијски наступ. Осим што ће се добро забавити, дјеца ће на непосредан начин развијати машту, реторичке и моторичке вјештине, као и исказивање емоција, навела је Игњатовић Шоћ.

Финална радионица ће бити одржана 28. децембра. Улазница за ту манифестацију биће један слаткиш, а прикупљени слаткиши и креативни радови ће бити уручени Дјечијем дому “Младост у Бијелој”, поручују организатори.

Хуманитарна организација „Тhe faces“ основана је прије 15 година, са циљем да дјеци омогући бољи приступ квалитетним садржајима…Новогодишња радионица у Мељинама само је још један примјер њихове хуманитарне мисије.

Радионице ће бити организоване  9, 12, 16, 19, 23,  26. и 28. децембра у 17:00 и 19:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here