Донацијом Породилишту Болнице Мељине настављена лавина позитивне енергије

Организатори Трке сјећања на легендарног бубњара и Новљанина Драгољуба Ђуричића, која је одржана у оквиру Трећег београдског полумаратона, данас су Породилишту Болнице Мељине донирали овлаживач ваздуха.

Трка сјећања на Драгољуба Ђуричића и Породична трка у оквиру Београдског маратона и ове године окупиле су велики број учесника. Побједници Породичне трке, уједно и организатори и чувари сјећања на легендарног бубњара су, након трке, одлучили да породилишту Болнице Мељине поклоне овлаживач ваздуха, а организатор Наталија Преочанин Самарџић истиче велику емотивну вриједност донације.

-Када смо добили награду жељели смо да до краја часно одрадимо свој задатак и прва мисао нам је била – Породилиште у Мељинама, јер Драгољуб је неко ко је подржавао живот и ко је живио живот пуним плућима. Жељели смо да дођемо првенствено због донације, да бисмо уручили овај дар који има велику емотивну вриједност, јер кроз њега иде једна лавина позитивне енергије, а ми желимо да се, не само у Мељинама него свугдје на свијету, рађају здраве и веселе бебе, са оном енергијом и оним ентузијазмом који је наш Драгољуб имао, казала је Преочанин Самарџић. 

И особље болнице је посјету и донацију доживјело изузетно емотивно, посебно због тешке ситуације у овој здравственој установи о чијој судбини ових дана одлучује Влада Црне Горе. Главна сестра Весна Манојловић у овом гесту види вишеструку симболику.

-Данас је за нас велика прекретница. Очекујемо шта ће одлучити Влада, а ово нас је сад додатно дирнуло, и можда није ни случајно што је то баш данас. Морам признати да сам мало и збуњена и изненађена, и само могу рећи једно велико људско хвала што имамо овакву омладину и овакве мајке, и што су се баш одлучили за породиљно одјељење гдје почиње живот, поручила је Манојловић.

И Главна сестра Породилишта болнице Мељине Ирма Ковач, истиче да им овај поклон много значи. 

-Свакако да је од великог значаја ова донација, и хвала свим овим дивним људима који су дошли данас да нас посјете. Велико хвала у име Породилишта и у име цијеле Болнице Мељине.

Донација управо породилишту у ком почиње живот, још један је од начина да се очува сјећање на Драгољуба Ђуричића, који је ширио поруку љубави гдје год би га пут водио, сагласни су донатори и особље Болнице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here