ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПОМОРАЦА У ДОМУ ЗДРАВЉА ХЕРЦЕГ НОВИ

Унија помораца Црне Горе препоручује свим поморцима који су заинтересовани за вакцину против Ковид 19, да се могу обратити домовима здравља у приморским општинама. Поморци од јуче, могу без заказивања приступити  вакцинацији  у Дому здравља Херцег Нови. Тренутно је доступна вакцина  АстраЗенека и најкраћи рок за ревакцинацију је 28 дана.

 Заинтересованост за вакцинацију преко Уније исказало је 150 чланова и колега, који су се јавили из окружења, казао је за РТ ХН предсједник Уније помораца Неђељко Радуловић, капетан дуге пловидбе:

– Још увијек се не зна колико у Црној Гори има помораца, али се зна колико је заинтересованих за вакцину против Ковид 19, објаснио је Радуловић.   

Он каже да конкретно за Херцег Нови нема посебних процедура, може се приступти вакцинацији од 8 сати ујутро до 20 часова. Поморци могу доћи са поморском књижицом и личном картом и вакцинисати се током редовног радног времена Дома здравља.

– Ово питање није систематски уређено на нивоу државе, већ је остављено оперативним општинским  штабовима, да они одлучују о динамици вакцинације, у складу са доступним дозама вакцина којима располажу, указао је Радуловић.

Он сматра да по закону не смије да пстоји дискриминиција између вакцинисаних и невакцинисаних помораца.

– По реакцијама колега видимо да компаније инсистирају на вакцинисање. Тако да ће они прије ићи на брод у односу на невакцинисане поморце.

Када ће крајњи рок  то ће одлучити сваки поморац са својим изабраним доктором, сматра Радуловић.

Милорад Дангубић,један је од помораца који се данас вакцинисао у Дому здравља Херцег Нови, након чега је за РТ ХН казао:

 – Вакцинација је протекла без проблема. Прва доза је прошла, осјећам се одлично. Боље је вакцину примити кући него чекати на броду да се прими. Здравље је на првом мјесту. Мислим да слично размишљају и моје колеге, оцијенио је Дангубић.   

 Вакцинација приоритетних група ,старијих од 65 година, запослених у медијима, помораца  и просвјетара одвија се без проблема у херцегновском Дому здравља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here