ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПАКЕТИЋА УЧЕНИЦИМА НИЖИХ РАЗРЕДА

Општина Херцег Нови и ове године обезбиједила је 2 000 пакетића који ће бити подјељени ученицима првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа . Данас је је подјела почела у Основној школи Дашо Павичић.

Јованка Матковић из Општине Херцег Нови објаснила је да су имали у плану да подјелу организују на платоу испред Општине, али су одустали због епидемиолошких мјера.

-Подјелу пакетића и дружење са Дједа Мразом почели смо данас од Основне школе на Топлој и акцију настављамо сутра обиласком осталих образовних установа. Уз ученике, пакетићи ће бити уручени и невладиним организацијама које пружају помоћ социјално угроженоим становништву и услуге дјеци са инвалидитетом, казала је Матковић.

Уз дружење са Дједа Мразом, ученици првог разреда Основне школе Дашо Павичић одгледали су и представу коју је приредила рецитаторска секција у сарадњи са наставницима, казала је наставница ЦСБХ језика Зорица Марковић:

-Рецитаторску секцију углавном похађају ученици шестог разреда. Сви полазници секције рецитацију или су укључени у игроказ. Приредбу смо радили са наставницима музичког Новицом Јовановићем и ликовног Дубравка Аметовић и Иваном Вукчевић које су осмислиле костиме и сценографију. Због епидемиолошким мјера данашња приредба је само за ђаке прваке, које смо подијелили у двије групе, казала је Марковић.

Подсјећамо, руководство Општине Херцег Нови донијело је одлуку да финансијска средства намијењена организацији дочека Нове године преусмјери на помоћ социјално угроженом становништву, али и настави добру праксу подјеле пакетица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here