Побољшати социо-економски положај војних пензионера и војних бескућника

Унапрјеђење социо-економског положаја војних пензионера била је тема састанка државног секретара Министарства одбране, Марка Марковића и генералног директора Директората за људске ресурсе, пуковника Велибора Бакрача са представницима Удружења војних пензионера и Удружења војних бескућника, саопштено је из Министарства одбране.

Марковић је нагласио важност рјешавања њихових проблема, у складу са законским оквиром и финансијским могућностима. Подсјетио је да је Влада Црне Горе на иницијативу Министарства одбране донијела одлуку да се Удружењу војних пензионера обезбиједи 10 хиљада еура подршке, али и обавезала министарства одбране и здравља да предложе измјене и допуне Закона о здравственој заштити у циљу пружања примарног нивоа здравствене заштите и специфичне здравствене заштите за пензионисана војна лица.

Предсједник Удружења војних пензионера, пуковник у пензији Жељко Вукић је казао да остаје отворено питање за око 260 чланова који су били запослени у Војсци, а нису остварили право на стан.

Предсједник Удружења војних бескућника, Драгомир Рајчић навео је да су чланови током прекоманде у Црну Гору још за вријеме Југославије, предали станове које су до тада користили, а да нису остварили нити станарско право, нити статус избјеглица. Изразио је наду да Министарство одбране може помоћи како би се исправила вишедеценијска неправда.

Вукић је поводом 30 година рада Удружења уручио Министарству одбране Признање за сарадњу и подршку удружењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here