Андрија Дабановић и стенд ап шоу „Мокре главе“ сутра на Канли кули

Стенд ап наступ подгоричког комичара Андрије Дабановића под називом „Мокре главе“ биће одржан сутра (петак, 14. јун) на позорници Канли куле, а почетак је заказан за 21 сат.

Наслов ове комедије, како за РТХН прича Дабановић, потекао је од родитељске забране да се напоље излази мокре главе.

Андрија Дабановић, стенд ап комичар

– Све може, па и пиштољ некоме под грло и пљачкање, али напоље мокре главе никако, тако да се то прожима кроз читав мој шоу, као и одрастање, љубавни проблеми, комплекси, нека моја прошлост, све без влаке на језику, културно, фино, одмјерено. Доминатно је то „мокре главе“ има неку поенту, тако да људи морају да дођу да би видјели право значење назива – објашњава он.

Дабановић открива да публика јако добро реагује на његове шале, а квалитету свједоче препуне дворане и амфитеатри широм региона, не само Црне Горе, али наступи у региону изазов су сами по себи.

– Морате да измјените неке ствари, да не буду неразумљиве људима рецимо у Словенији, гдје није исти мој шоу као у Црној Гори. Неких 20% је измјењен за друго тржиште, али је костур и оквир исти. Поенат стенд апа је да што универзалније причаш, да то може свугдје и да пренесеш. Модификује се. У Црној Гори публика можда и најбоље реагује, јер то је некако наше, а онда иде у Хрватска и Србија, тешко то могу да издвојим – наводи Дабановић.

У Црној Гори и региону стенд ап комедија је релативно нови вид забаве, а како прича Дабановић, експанзију је доживио током короне, када су све активности биле пренесене на интернет, што је била прилика да комичари садржај презентују преко друштвених мрежа.

– Стенд ап у Србији, Хрватској и Словенији више није непознаница. Ти људи добијају прилику да раде и на телевизији, у серијама. Ја сам сада добио двије улоге, једну у Србији, гдје сам снимио шоу. Чак и у Црној Гори имамо највећи фестивал „Опуч“, који ће ове године бити организован чести пут, тако да је то све боље. Стенд ап полако добија своју публику, али то није за свакога, јер није свачији укус исти – истакао је Дабановић.

За његов наступ на Канли кули влада велико интересовање, већ је продато око 700 улазница, а заинтересовани их могу купити путем платформе gistix.me или на Tobacco S продајним мјестима широм Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here