Пјешачка тура у недељу на Борићима

Фото: Илустрација, пјешачка тура, Парк природе Орјен

НВО Центар за подршку локалног и регионалног развоја ЦеП из Херцег Новог организује бесплатну вођењу пјешачку туру на Борићима у недјељу, 2. октобра и том приликом позива заинтересоване љубитеље природе и активности на отвореном да им се придруже.

Пјешачку шетњу кроз борову шуму организују по завршетку Европске недјеље спорта, а у оквиру пројекта „Спорт на отвореном за све – OPEN“, а који се финансира кроз Ерасмус+ програм за спорт.

– Тура је бесплатна, погодна за широк круг учесника, уз основну кондицију, одговарајућу обућу, те мали руксак са водом и резервном одјећом, по могућности и јакном за заштиту од кише. Учешће је на сопствену одговорност, за дјецу на одговорност родитеља-стараоца, а у случају кише, тура ће бити отказана, наводе организатори.

Старт је у 10:00 сати код мотела Борићи (800 мнв), међустаница је на Жљебској ластви (Диздарица), а трајање туре, која спада у категорију лаких, је три сата.

Циљеви пројекта „OPEN“’ се односе на развој сарадње спортских, еколошких и организација цивилног друштва посвећених унапријеђењу инклузије рањивих друштвених група у спортским активностима на отвореном како би ова врста активности постала дио њихове свакодневице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here